Λατομεία Φινλανδίας
Λατομεία Φινλανδίας


Από το 2000 η Φινλανδική Εταιρεία Granicon αποτελεί μέλος του Ομίλου της Ελληνικής Εταιρείας Γρανιτών. Η Granicon, με έδρα την πόλη Lappeenranta στην Νοτιανατολική Φινλανδία, εκμεταλλεύεται γρανιτικά κοιτάσματα και διαθέτει τρία ενεργά λατομεία στις περιοχές Yleema, Virolahti και Luumaki. Η ετήσια παραγωγή ξεπερνά τα 20.000 κυβικά μέτρα όγκων γρανιτών. Στόχος της εταιρίας είναι η περαιτέρω αύξηση της παραγωγής, μέσω νέων επενδύσεων σε μηχανήματα και τεχνολογίες αιχμής, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.
 
Η Granicon εξορύσσει τους παγκοσμίως γνωστούς γρανίτες Carmen Red και Baltic Brown. Ο γρανίτης Carmen Red, του οποίου η Granicon αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκόσμιο προμηθευτή, συνδέθηκε με τις μεγάλες στιγμές της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής στη Βόρεια Ευρώπη και τη Ρωσική Αυτοκρατορία, ενώ ο γρανίτης Baltic Brown θεωρείται παγκοσμίως ως η πιο διαχρονική επιλογή καφέ γρανίτη υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα της Granicon εξάγονται κυρίως στην Ευρώπη, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Η μεγάλη χρωματική γκάμα που διαρκώς εμπλουτίζεται σύμφωνα με τις παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις, η «απόλυτη» ποιότητα που κάνει το HANSTONE να ξεχωρίζει εύκολα από τους ανταγωνιστές του και η εγγύηση του «κολοσσού» HANWHA, απετέλεσαν τα ασφαλή κριτήρια της επιλογής.
 
Created by Tool