Νέο καινοτόμο μάρμαρο από την Ελληνική Εταιρία Γρανιτών
16.01.2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΝΙΤΩΝ ΑΒΕΕ, έχοντας μια ξεκάθαρη και σταθερή στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, επιδιώκει συνεργασίες με τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο σε μάρμαρα, γρανίτες και πετρώματα υψηλής τεχνολογίας όλων των ειδών,  με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Αυτός ο στόχος ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της FMG IRIS, καθώς, με τα EcoMarbles MAXFINE, συνδυάζει την τεχνολογική υπεροχή με την ομορφιά,  εμπλουτίζοντας  την ποιότητα των υλικών με τεχνολογία. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι στη διάθεση όλων των επαγγελματιών για να εκπληρώσουν ακόμη και τις  πιο καινοτόμες και εκλεπτυσμένες  απαιτήσεις τους.
 
Στα εργοστάσια της FMG IRIS παράγονται τα υπερσύγχρονα προϊόντα EcoMarbles MAXFINE, χρησιμοποιώντας γραμμές παραγωγής με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Τα πετρώματα είναι μείγμα από πηλό, άμμο και ορυκτά, που η φύση συμπυκνώνει μέσω των τεκτονικών κινήσεων και της φωτιάς στην επιφάνεια του φλοιού της γης. Με φυσικές μεθόδους εφαρμόζονται οι ίδιες δυνάμεις που χρησιμοποιεί η φύση (πίεση και φωτιά), προσαρμόζοντας τη διαδικασία παραγωγής και αναπαράγοντας όμοιες ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Έτσι, διασφαλίζεται η οικολογική συμβατότητα, γιατί η άμμος, ο πηλός και τα ορυκτά που χρησιμοποιούνται, εξορύσσονται χωρίς να προκαλείται ζημιά στο περιβάλλον. Εφαρμόζεται η ευαίσθητη διαδικασία ενδυνάμωσης και τεχνογνωσίας με αυστηρά κριτήρια. Η πίεση, που ασκείται κατά την παραγωγή, είναι εξαιρετικά υψηλή (480 kg/cm²), και η φωτιά είναι πιο δυνατή, ακόμα και από αυτή του ηφαιστείου (>1.300 °C), συγκρινόμενη με 1.100 °C.
 
Χρήση και εφαρμογές EcoMarbles MAXFINE
 
•    Αεροδρόμια & Σταθμοί ΜΕΤΡΟ
•    Εγκαταστάσεις Υγιεινής
•    Κοινόχρηστοι Χώροι
•    Εστιατόρια & Μπαρ
•    Εμπορικά Κέντρα
•    Κατοικίες
•    Καταστήματα & Κτίρια Γραφείων
•    Κέντρα Ευεξίας & SPA
•    Ξενοδοχειακές Μονάδες
•    Αεριζόμενα Τοιχώματα
•    Εκθεσιακά Κέντρα

Τεχνολογία ACTIVE
 
Η τεχνολογία ACTIVE είναι μια νέα καινοτομία της FMG IRIS, μέσω της οποίας η κεραμική εμπλουτίζεται με την εξαιρετική ιδιότητα να αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον, συνεισφέροντας στον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε και στην εξάλειψη του φορτίου βακτηρίων, που υπάρχει στα δάπεδα και στις επενδύσεις των χώρων, στους οποίους ζούμε. Εξελίσσεται, δηλαδή, σε ένα ενεργό υλικό, ικανό να καταστήσει πιο βιώσιμο και υγιές το περιβάλλον, όπου ζούμε.
 
Βασικό συστατικό της καινοτομίας ACTIVE είναι το διοξείδιο του τιτανίου (TiO2), το οποίο με την παρουσία μιας πηγής φωτός (φυσικής ή τεχνητής), αναπτύσσει ισχυρή αντιρρυπαντική και βακτηριοκτόνα δράση μέσω της φυσικής διαδικασίας της φωτοκατάλυσης. Οι εξωτερικές επενδύσεις τεχνολογίας ACTIVE απωθούν τη βρωμιά, γιατί η φωτοκατάλυση αποτρέπει τη σκόνη να κολλήσει πάνω τους, εξαλείφοντας την ανάγκη χρήσης καθαριστικών. Ένα απλό πέρασμα με νερό ή βροχή στον τοίχο και τα πάντα εξαφανίζονται!
 
Στη μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOx) εκτιμάται πως μια επιφάνεια 1000 m² από ACTIVE, που τη βλέπει ο ήλιος, έχει μια επίδραση ίση με εκείνη 20 μεγάλων δένδρων. Μια επένδυση ή ένα δάπεδο 25 m² από ACTIVE, που το βλέπει το φως, εξαλείφει πλήρως τα βακτήρια που κατακάθονται σε αυτά και είναι σε θέση να μειώσει σημαντικά τους ρύπους που υπάρχουν στον αέρα, σε ίδιο βαθμό με ένα φυτό μεσαίων διαστάσεων που βρίσκεται στο κέντρο της επιφάνειας.
 
Τα τεστ, που έγιναν στα EcoMarbles MAXFINE τεχνολογίας ACTIVE, εγγυώνται τη χρήση τους σε εξωτερικές επενδύσεις, σε δάπεδα, σε εσωτερικές επενδύσεις και σε δημόσιους χώρους με πυκνή κυκλοφορία. Λόγω των ιδιοτήτων τους, φωτισμένα, είναι κατάλληλα για όλες τις κατοικίες, τα κέντρα ευεξίας, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα σχολεία, τις κλινικές, τα νοσοκομεία και γενικότερα για όλους τους χώρους που απαιτούν υψηλές προδιαγραφές καθαριότητας και υγιεινής.
Τα EcoMarbles MAXFINE είναι μάρμαρα που παράγονται στα εργοστάσια της FMG IRIS με αντίστοιχες με τις φυσικές μεθόδους. Μπορούν να παραχθούν και με την καινοτόμα τεχνολογία ACTIVE, που τους επιτρέπει να απωθούν τη βρωμιά και τα βακτήρια. Χρησιμοποιούνται για εξωτερικές και εσωτερικές επενδύσεις, δάπεδα, κουζίνες, μπάνια κτλ. Είναι κατάλληλα για κατοικίες, κέντρα ευεξίας, ξενοδοχεία, εστιατόρια, γυμναστήρια, σχολεία, κλινικές, νοσοκομεία αλλά και ειδικότερα για όλους τους χώρους που απαιτούν υψηλές προδιαγραφές καθαριότητας και υγιεινής.
 
Created by Tool