Η Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών για το ασφαλές διαδίκτυο
16.07.2014

Η Εταιρεία χορήγησε 900 αντίτυπα του βιβλίου «Παιδί και Internet» του Μάκη Παπαγεωργίου (Εκδόσεις Εν πλω) σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία, ώστε οι εκπαιδευτικοί τους να ενημερωθούν, με σύντομο και περιεκτικό τρόπο, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, προκειμένου οι μαθητές τους να αναπτύξουν μια δημιουργική και ασφαλή σχέση με το Διαδίκτυο.

Το βιβλίο «Παιδί και Internet» δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επιρροή του Διαδικτύου στον χαρακτήρα, την παιδεία, την προσωπική ζωή, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη σεξουαλικότητα των παιδιών, ενώ περιγράφει τους κινδύνους από τη βία, το έγκλημα, την πορνογραφία, την παιδοφιλία και τον τζόγο. Κλείνοντας, το βιβλίο αναλύει τον διαδικτυακό εθισμό και δίνει βασικές κατευθύνσεις για μια ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Internet.

Με αφορμή την χορηγία αυτή, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Γρανιτών ΑΒΕΕ κ. Σταμάτης Παπασταμάτης δήλωσε: «Η Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο των δράσεών της που αφορούν την εταιρική κοινωνική ευθύνη, αποφάσισε να στηρίξει αυτή τη σημαντική προσπάθεια, που έχει ως στόχο την προστασία των παιδιών μας από τους κινδύνους του Διαδικτύου, ούτως ώστε αυτά να αποκτήσουν μια δημιουργική και ασφαλή σχέση με το Διαδίκτυο».

Το βιβλίο «Παιδί και Internet» προσέφερε στους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στα δυσπρόσιτα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, καθώς και στα δημοτικά σχολεία των παραμεθορίων νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, η Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών ΑΒΕΕ.
 
Created by Tool